“Vinilul te face un om mai bun”, theDJ în Vice #1, reportaj despre unde găsim viniluri în București
July 22, 2013
0

“Am pus pariu cu DJ Undoo că, dacă vom găsi un vinil care să-i placă cu adevărat, i-l cumpăr!

Pentru aceia care s-au născut dupa September eleven, vinilul e un ozn de dimensiuni reduse, perfect turtit, care capturează complet undele de sunet. Ascultate pe-un CD, unele sunete cu tranziții rapide ca de tobe sau de trompetă sunt distorsionate, pentru că-și schimbă frecvența foarte rapid. Dacă mai sunt şi alte sunete acolo, n-ai vrea să le auzi? Ori măcar nu te-ai oftica să le audă alții, dar tu nu?

Vinilul este acel ceva din trecut care trebuie salvat de la înecul în mocirla de sosuri ale acestor shaorme – viețile noastre consumeriste amărâte.

Vinilul te face un om mai bun. Cu acest crez și pentru că DJ Undoo știe să facă scratch-uri și sampling ca nimeni altcineva, am plecat cu artistul la vânătoare de viniluri prin București. Am vrut să vedem dacă discul mai trăiește, pentru cine, care-i valoarea lui emoțională, intrinsecă și monetară. Cum încă simțim în ceafă răsuflarea rece a crizei economice, ținta a fost vinilul vechi. Scopul practic, minor, a fost și ca Undoo sa facă o joacă, un re-edit, un mash-up, un revival, o caterincă modernă cu scule bătrânești, care să fie și pe gustul tău, cititorule.”

Citește întreg articolul pe Vice.

Leave a Reply